De ANV Brabantse Wal (Agrarische Natuurvereniging) houdt op woensdagavond 1 juli haar jaarlijkse veldexcursie. Dit jaar zijn we te gast op de boerderij van Kees van Dijk, Heense Molenweg 33 te De Heen. De ontvangst is om 19.30u.

Wij nodigen u uit om samen met Kees het veld in te gaan om de bloeiende natuurakkerranden op zijn bedrijf te bezichtigen. Kees heeft al jarenlang bloeiende akkerranden en kan er heel enthousiast over vertellen. Op zijn bedrijf komen we ook de kerk- en steenuil tegen.

Natuurakkerranden zijn van belang voor de biodiversiteit, het trekt diverse soorten insecten aan en dat draagt bij aan het behoud van meerdere vogelsoorten. Ook draagt het bij aan een natuurlijke plaagbeheersing.

Na de veldexcursie en onder het genot van een drankje zullen we ook nog stil staan bij het nieuwe stelsel voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer, de rol van het nieuw agrarisch collectief en onze ANV. Vanuit het Collectief Agrarisch Natuurbeheer West-Brabant en de ANV wordt gestimuleerd om zoveel mogelijk bloeiende akkerranden en landschapselementen in het gebied van de ANV aan te leggen en te beheren. ANV Brabantse Wal is medeoprichter en één van de zes ANV’s die samenwerken in het Collectief Agrarisch Natuurbeheer West-Brabant.

Iedereen is op 1 juli van harte welkom.

Aanmelden is niet nodig.