ANV goed vertegenwoordigd op zeer geslaagde Brabantse Wal Dag 2012

Op maandag 28 mei 2012, Tweede Pinksterdag, vond de Brabantse Wal Dag 2012 plaats. Deze dag was georganiseerd door de gemeente Roosendaal. De activiteit vond plaats op Landgoed Wouwse Plantage en Kwekerij De Gaerde. Diverse natuur- en landschapsorganisaties uit het gebied van de Brabantse Wal presenteerden zich met een stand. Ook waren er vele bedrijven en instanties op het gebied van recreatie en toerisme. Men kon genieten van vele streekproducten en er waren diverse sportactiviteiten. Deze dag is uitermate succesvol verlopen. Er waren naar schatting 5.000 belangstellenden. De ANV Brabantse Wal was goed vertegenwoordigd met een stand op het Landgoed.

Dit was de vierde Brabantse Wal Dag in het gebied van de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht. In 2009 beet Woensdrecht de spits af.

De presentatie van organisaties op het gebied van natuur, landschapsbeheer, recreatie, toerisme en streekproducten trok zeer veel belangstelling. Duizenden mensen genoten bij bijzonder mooi weer. Ook de kinderen kwamen volledig aan hun trekken.

De ANV had een stand op het Landgoed bij de stand van ZLTO. Het was voor de jonge ANV een unieke kans om zich te presenteren. Belangstellenden stelden allerlei vragen over de ANV, vooral over de doelstelling van de organisatie. Ook werden belangstellenden geïnformeerd  dat de ANV niet alleen voor agrariërs is, maar voor alle inwoners van het gebied. Tientallen mensen voerden de daad bij het woord en werden ter plaatse lid van de ANV.

Het was een bijzonder geslaagde bijeenkomst en wat de ANV betreft…….voor herhaling vatbaar.